SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/015 | 7622 Pécs, Batthyány u. 1-3.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SzC Pollack Mihály Technikum és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Tisztelt Látogató!

Tisztelettel és szeretettel köszöntök minden látogatót a Baranya Vármegyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium honlapján!

Mit tud iskolánk adni az itt tanuló diákoknak? A technikumban három tagozaton - építőipar, földmérő és vegyipar ágazatokon– folyik érettségit, technikusi oklevelet adó képzés. Mind a közvetlen munkavégzéshez, mind a főiskolai, egyetemi továbbtanuláshoz kellő alapot biztosítunk.

Szakképző osztályainkban az építőipari alapszakmákban van lehetősége a szakmai ismeretek megszerzésére azoknak, akik kétkezi tevékenység eredményeként szeretnének alkotni, és ezt az utat választják, egy jó szakmát akarnak szerezni.
A kollégiumunk otthont ad a távolabbról érkező tanulóknak.

Milyen iskola a Pollack? A jó iskolát erős, jó hangulatú közösségek, örömmel dolgozó, a szükséges ismereteket átadni tudó, a tanulóink biztos haladása iránt felelősséget érző tanárok, a gondolkodni tudó és akaró, a világra és a szakmára nyitott, a feladatait egyre nagyobb sikerrel megoldó diákok jellemzik. Ilyenek vagyunk, de minden nap tenni akarunk azért, hogy a fejlődés, a hatékonyság töretlen legyen. Erre kötelez bennünket iskolánk múltja, a több ezer „pollackos” elvárása, a város és a régió, amelyhez ezer szállal kötődünk.

Minden oktatott szakmánk állandó fejlődésben van, a lépéstartás kötelező. Egyre égetőbb az igény a jó szakemberre. Ennek a feladatnak a megoldásához, a növekvő társadalmi szükséglet kielégítéséhez köt szövetséget tantestületünk a szülőkkel, a tanulókkal, a szakmai szervezetekkel.

Az iskola új vezetőjeként örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a több mint háromnegyed évszázada alapított intézmény hetedik igazgatójaként az első vagyok, aki már középiskolai tanulmányait is itt végezte. Felsőfokú tanulmányaim után ez lett az első munkahelyem és kötődésem a „Pollack”-hoz töretlen. Szaktanárként és kollégiumi nevelőként kezdtem, megismertem a pedagógiai munka minden állomását.

Azt remélem, szerzett tapasztalataim jó alapul szolgálnak az eredményes vezetői munkámhoz, és a kollégáim segítségével sikeres, boldog, szakmailag jól felkészült diákokat nevelhetünk.

Szaffenauer József
igazgató

Bemutatkozás

Partnereink

 • Baranya Megyei Szakképzési Centrum
 • IKK
 • ITM
SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Baranya Vármegyei SzC Pollack Mihály Technikum és Kollégium

   7622 Pécs, Batthyány u. 1-3.

  • Telefon: +36-72-513680

   E-mail: titkarsag@pollack.hu

   OM azonosító: 203049/015


  2023Baranya Vármegyei SzC Pollack Mihály Technikum és Kollégium