Kedves Diákok! Szeretettel köszöntjük Önöket iskolánkban. A...
    A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

Szakképzési Díj

Szakképzési Díj - Berufsbildungspreis

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította a díjat, azóta minden évben meghirdeti.

A Díj legfőbb célja, hogy emelje a gyakorlatorientált szakképzés társadalmi megbecsülését Magyarországon, valamint hozzájáruljon minőségi színvonalának fejlesztéséhez. Ezért a Díj azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést.

A Díjat három kategóriában ítélik oda:

  • motiváció: ezek a projektek a szakképzés társadalmi elismerésének növelését mozdítják elő, kiemelve e képzési forma hosszú távú előnyeit mind a tanulók, mind a vállalatok és a társadalom szempontjából.
  • kooperáció: ezek a projektek a szakképzés különböző szereplőinek példaértékű együttműködéséről szólnak, ami javítja a képzés minőségét és hatékonyságát.
  • innováció: ezek a projektek új módszerekkel, eljárásokkal és eszközökkel gazdagítják a szakképzés, hozzájárulva a képzési eredmények javításához.

A Szakképzési Díjra magyarországi székhelyű vállalatok, iskolák, kamarai szervezetek, közintézmények, társadalmi szervezetek és magányszemélyek pályázhatnak.

Pályázni a jelentkezési határidőt megelőző 24 hónapban indított projektekkel lehet.

A benyújtott pályázatokat szakmai bíráló bizottság értékeli, előre megállapított kritériumok segítségével. A bizottság tagjai a szakképzés területén dolgozó, elismert szakemberek: két vállalat képviselője, egy szakképző intézmény képviselője, egy hazai szakújságíró, a szakképzésért felelős állami intézmény képviselője, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselője, a Német-Magyar Tudásközpont képviselője. A testület kiválasztja az egyes kategóriák győzteseit és a díjak átadására nyilvános ünnepség keretében kerül sor.

A Díjat az elmúlt években Gáspár György, neves magyar üvegművész készítette el. A Kamara csak annyit kért, hogy a kettős B, ami a német „Berufsbildung” rövidítése, megjelenjen a műalkotásban.

2013-ban "Márvány a falon" címmel nyújtottunk be pályázatot Innováció kategóriában. A pályázatot a zsűri beválasztotta z 5 legjobb közé, részt vettünk a díjkioszton, amit az Audi Hungária Motor Kft. nyert meg "Gyakorlatorientált szakképzés keretén belül tanulószigetek alapítása a termelésben" című pályázatával.

2014-ben "Határon átívelő műemlékvédelmi szakképzés szakiskolában mesterfokon" címmel nyújtottunk be pályázatot Innováció kategóriában. A pályázatot a zsűri beválasztotta a 4 legjobb közé, részt vettünk a díjkiosztón, amit a Legrand Zrt. nyert meg "Vissza a jövőbe. Interaktív e-tananyag a villamos szakképzésben résztvevők számára" című pályázatával.

2015-ben "Interaktív 3D homokozó a földmérő képzésben" címmel nyújtottunk be pályázatot Innováció kategóriában, valamint "Pozitív irányváltás a szakképzésben" címmel Motiváció kategóriában. Előbbit a zsűri beválasztotta az 5 legjobb közé,amit a MOBILIS Közhasznú Nonprofit Kft. nyert "Játékokkal és élményekkel a műszaki-természettudományos pályaorientációért" című pályázatával.

2016-ban "Az idő pénz" címmel nyújtottunk be pályázatot Innováció kategóriában. Iskolánk képvsielői részt vettek a díjátadón, amit az Audi Hungaria Zrt. nyert meg "Válaszok az Ipar 4.0 kihívásaira: új szakmai ráépülések bevezetése a járműiparban" című pályázatával.

2017-ben "A szakma - hatalom" címmel nyújtottunk be pályázatot innováció kategóriában. Iskolán képviselői részt vettek a díjátadón, amit a PENTA UNIÓ Zrt. nyert "Könyvelő kAPPtár tanuló mobilapplikáció a szakképzésben" című pályázatával.

http://www.pollack.hu/cikkek/szakkepzesi-dijatado-2018

Bővebb információk elérhetők:

www.duihk.hu/hu/
 

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.