Kedves Diákok! Szeretettel köszöntjük Önöket iskolánkban. A...
    A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

Pollack Szakiskola Innovatív fejlesztése

POLLACK SZAKISKOLA INNOVATÍV FEJLESZTÉS (TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0709)

A projekt befejeződött

2015. december 31-én lezártuk a projektet, melynek keretében az alábbi tevékenységek kerültek megvalósításra:

2015.06.02. Egészségnap (résztvevő diákok száma: 35 fő) fényképek a galériában

A tanév vége előtt Pécs-Cserkúton tett látogatás, interaktív előadások az egészséges életvitelről, bemutatók lebonyolítása : biokertészkedés, gyümölcs befőzés tartósítószer nélkül, szezonális salátakészítés, aszalt gyümölcs készítésének bemutatása, bio sütemények készítése, különböző természetes anyagok felismerése, aktuális erdő-mező kóstoló (pl. medvehagyma, libatop, porcsin, akác), ehető növények kóstolása.

2015.06.22-24. Pedagógus továbbképzések (résztvevő diákok száma: 5-5 fő)

Pedagógus továbbképzéseket szerveztünk két témában:

Környezeti nevelés, környezettudatos magatartás

Lelki egészség fejlődését szolgáló, személyközpontú pedagógiai módszertan

2015.09.01-09.05. Sporttábor (résztvevő diákok száma: 25 fő) fényképek a galériában: itt és itt

A lebonyolítás során a környezeti nevelés és a környezettudatos magatartás volt a cél. Megvalósult tevékenységek: gyalogtúra a Mecseken, kerékpáros túra, ügyességi verseny, labdarúgás és kosárlabda kupa, tájékozódási futás, kajakozás, kenuzás, sárkányhajózás, gólyaláb futam. Minden reggel reggeli torna. Napközben pihenésképp tájékoztató előadások hangzottak el.

2015.09.07-09.11. Ökotábor (résztvevő diákok száma: 48 fő) fényképek

Lebonyolítása során a környezeti nevelést és a környezettudatos magatartás megerősítése volt a cél. Megvalósult tevékenységek: erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás bemutatása – nemes vadfajaink megismertetése; a természetvédelem alapjai – mit védünk, miért és hogyan?; a környék nevezetességeinek megtekintése, alkonyati vadles, vad- és madármegfigyelés távcsővel, odú ellenőrzés, szabadtéri társasjátékok, tájékozódási túra, fa- és növényfelismerés, gombászkodás

2015.09.16. Elsősegély tanfolyam (résztvevő diákok száma: 54 fő)

Elméleti – videóval és ppt-vel támogatott előadás és bemutató után a résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatták az elsősegélyes feladatokat.

2015.09.24. Idegen nyelvi vetélkedő (résztvevő diákok száma: 50 fő) 

Játékos, humorral és zenével vegyített idegen nyelvi vetélkedő került lebonyolításra.

2015.09.24-10.13. IKT szakkör 10 alkalommal, heti 2x (résztvevő diákok száma: 20-24 fő)

A szakiskolások részére meghirdetett IKT szakkörön a diákok lelkesen vettek részt. Az órákon MS Office Word, Excel, PowerPoint ismertetése és gyakorlati használata volt az elsődleges cél. Sor került az internethasználat és a weblap megjelenés ismertetésére is. A diákok eltérő otthoni ismeretekkel rendelkeztek, a tematikus előadásokon kívül kooperatív formában is dolgoztak.

A megvalósítás során informatikai eszközöket szereztünk be, valamint szemléltető eszközöket az egyes programokhoz és irodaszereket a pályázat dokumentálásához.

A projekt elkezdődött

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ együttműködve a Pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiummal sikeresen pályázott a TÁMOP 3.1.4.C „Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem” tárgyú pályázati felhívásra. A "Pollack Szakiskola Innovatív fejlesztése" (TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0709) projekt 11 987 535 Ft uniós támogatásban részesül. A támogatás mértéke 100%.

Jelen pályázattal lehetőségünk nyílik átadni diákjainknak azokat a környezet - és egészségtudatos életvitelhez szükséges speciális ismereteket, amellyel hozzájárulunk, hogy önbizalommal, kiegyensúlyozottan alakítsák viszonyaikat más emberekkel,  környezetükkel és a természettel. A tervezett tevékenységek elősegítik az  egészséges - testi és lelki értelemben egyaránt - és környezettudatos életmódhoz szükséges készségek, ismeretek kialakítását, a megszerzett tudások, kompetenciák folyamatos fejlesztését. A tervezett programoknál külön hangsúlyt fektetünk az egészséges táplálkozáshoz kötődő hatékony és bio szemléletű gazdálkodás bemutatására. A sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz elengedhetetlennek tartjuk a konfliktusok konstruktív kezelésére irányuló mentális felkészítést. Az általános és különös célok elérése érdekében szaktárgyi, módszertani, társadalmi felzárkóztatási és a pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő pedagógus továbbképzéseket tervezünk. A nyelvtudást és az információtechnológiai eszközök érett kezelését általános jellegű, horizontális kompetenciaként szeretnénk diákjainkban kifejleszteni.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.10.31.

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.