Kedves Diákok! Szeretettel köszöntjük Önöket iskolánkban. A...
    A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

A mézek kémiája (NTP-MTTD-17-0047)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program „A matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben” alprogram 2017/2018. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott A mézek kémiája című pályázatunk (NTP-MTTD-17-0047) 1.400.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A tehetséggondozó program keretén belül iskolánk vegyész tagozatos diákjaival egy kutatás megtervezését, végrehajtását és értékelését helyeztük előtérbe. Célunk, hogy minőségbeli különbségeket mutassunk ki a termelői- és bolti mézek között. Kísérleti úton modellezzük a kristályosodási folyamatot befolyásoló tényezőket. A kutatási projekt során ezen területre fókuszálva fejlesztjük szakmai tudásukat, logikus-és kritikai gondolkodásukat. Az érdekes és bonyolult műszerek használata, gyakorlati tapasztalatszerzése új élményhez juttatja a diákokat.

A kutatási programot iskolánk 10.b, 11.c osztályba járó, vegyész ágazaton tanuló diákjai valósítják meg Szabó Kornélia tanárnő vezetésével. A programban résztvevő diákok száma 10 fő.

Programban résztvevő partnereink:

PannonPharma Kft., Gyógynövénykutató Intézet, Budakalász

Gödöllői Haszonállat Génmegőrzési Központ, Méhészeti és Méhbiológiai Intézet

Magyar Cukorgyár Zrt. Kaposvári Cukorgyára

Dombo-Nektár Méhészeti Termeltető és Értékesítő Szövetkezet, Tab

FÉNYKÉPEK

Befejeződött a projekt

Sikeresen befejeződött a Pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában az Nemzeti Tehetség Program „A matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben” alprogram 2017/2018. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott „A mézek kémiája” című pályázatunk (NTP-MTTD-17-0047). A projekt során termelői-és bolti mézek fontosabb paramétereit hasonlították össze diákjaink.

Kutatási projektben résztvevő diákok névsora:

10.b osztály

Kerényi Kornél

Póth Barbara Veronika

Vadon Dániel

Varga Vivien

11.c osztály

Bősz Levente

Czimer Zsófia

Fazekas Zénó Noel

Kovács Anna

Lajos Balázs

Varga Tibor

 

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.