Kedves Diákok! Szeretettel köszöntjük Önöket iskolánkban. A...
    A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

Iskola története

       
A "POLLACK" a város egyik legrégebbi és mégis új iskolája. Elődje 1943 szeptember 11-én nyílt meg, mint Pécsi Felső Építőipari Iskola.
 
1950-ben a Janus Pannonius és a Székesfehérvár (ma Vörösmarty) utcák találkozásánál álló épületbe költözött, azóta itt már több, mint 7000 tanuló érettségizett és tett szakmai vizsgát.
 
Felvételi hatásköre kiterjedt Pécs illetve Baranya mellett Tolna és Somogy megyékre, de ma már országos beiskolázású, sőt határon túlról érkező diákjaink is vannak.
 
 
Az iskola nagy korszaka a hatvanas évekre tehető, amikor az országos szakmai versenyeken csak "pollackos" diák lett első. A 70-es évek jelentősen átalakították a képzés struktúráját, a szakközépiskola magas- és mélyépítő tagozatokkal működött tovább, és a Pollack Mihály Műszaki Főiskola műszaki tanárképzésének gyakorló iskolája lett.
 
1997-ben az iskola lett a jogutódja az addig önálló 506. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetnek, amely az építőipari szakmunkásképzés pécsi alapintézménye volt. Az 506-os története 1952-ben kezdődött. Kezdetben tíz hónapos, végül két éves volt a tanulmányi idő. Elsősorban kőműveseket, festőket és ácsokat oktattak, de a Zsolnay Gyár szakmunkás utánpótlását is az iskola adta néhány szakterületen.
Az évek múlásával a szakmunkásképzéssel szemben támasztott mennyiségi és minőségi követelmények megnőttek. Újabb és újabb szakmák oktatása kezdődött el; az iskola kiemelkedő tanárai, szakoktatói és tanulói révén sikeresen helytállt az országos szakmai versenyeken. Épített környezetünk volt tanulóinkk keze munkáját dicséri.
Az "alapintézmény" újabb szerkezeti változására 1999-ben került sor, amikor a Hevesy György Műszaki Szakközépiskola két tagozata (a földmérő és a vegyész) az iskola része lett. A Hevesy 1962-ben alakult meg Vegyipari Gépészeti Technikum néven a Rókus utcában. A gyorsan változó társadalmi igényeknek megfelelően 1979 és 1987 között atom-gépész, 1987 és 1992 között bányagépész-képzés is folyt. 1991-ben került át a földmérő szakközépiskola a Babits Gimnázium és Szakközépiskolából, 1992-ben pedig újabb szakok alakították az intézmény arculatát: vezérlés-számítástechnikai és környezetvédelmi technikus szakok indultak. 1993. március 19-én vette fel az iskola Hevesy György Nobel-díjas kémikus nevét. A szakma szeretetét és ápolását a tanulmányi versenyeken elért szép helyezések bizonyítják, de itt van az Irinyi János Kémiaverseny megyei döntője is.
 
Iskolánk jelenleg a Batthyány utcában működik és van egy jól felszerelt kollégiuma is a Jókai utcában. 750 tanuló és 60 tanár végzi itt a munkáját. 
 

“Pollackos” adottságok

Fontos, hogy iskolánk több évre szóló képzési programnak tegyen eleget, mert ez az intézményben eltöltött 3-4-5 év, több ezer fiatal életére van döntő, meghatározó hatással. A legfontosabb, hogy megőrizzük intézményünk stabilitását a korszerűsítések, az átalakítások mellett is.

Iskolai tantermek, szaktantermek

Az intézményben a tantermeink száma 56, ebből műszaki, fizikai, kémiai előadóterem, matematika, szakiskolai szakmai, festő, biológia-földrajz, ács szaktanterem, multimédiás terem, s egy újonnan kialakított szabadkézi rajzterem áll rendelkezésünkre. Az informatikai termek mellett a nyelvoktatást és a csoportbontásokat külön tantermek szolgálják ki. A szakmai gyakorlatokhoz a labor, a gyakorlati oktatáshoz a három részből álló műhelycsarnok áll rendelkezésünkre. 

A könyvtár

A tanítási anyag elsajátítását több mint 50 ezer kötetből álló könyvtári állomány segíti. Az iskola a lehetőségeknek megfelelően próbálja bővíteni a szakirodalmi könyvtári állományt, bár az utóbbi években főleg csak a könyvtári tankönyvek darabszáma emelkedett.

 

 

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.