Köszönjük a Poli-Farbenak a támogatását!
A hónap képe (január): Fehér Pollack Készítette: Molnár Anna 12.b...
World Skills területi válogató verseny Festő, mázoló, tapétázó...
A 2018/2019-es tanévben 75 éves lesz a Pollack! Szeretnénk méltó...
Elkészült a Pollack lipdub videó!         Hogy...
1386
1346
1385
1332
1279

Földi illetve fényképekkel történt pontmérés összehasonlítása

Földi illetve fényképekkel történt pontmérés összehasonlítása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott Földi illetve fényképekkel történt pontmérés összehasonlítása című pályázatunk (UT-2015-0021) 600 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A  kutatási programot iskolánk 12.D osztályba járó, földmérés ágazaton tanuló diákjai - Dohocki Tamás, Lupek Richárd, Krsják Bálint - valósítják meg Kelemen Gergő tanár úr vezetésével.

A 9 hónapon át tartó kutatás célja annak bizonyítása, hogy a légi fényképekből szerkesztett térkép is ugyanolyan pontos, mint a földi eljárással készített. A választott drón a DJI Phantom 3 Advanced.

Projekt bemutatása:

Első lépésben a munkaterületet mértük fel mérőállomással ez földi eljárás, ennek pontossága mm/cm-es. A pécsi ókeresztény mauzóleum lett erre a célra kiválasztva.

 

Munkaterületet lefényképeztük drónnal. Az ebből kapott 3D-s modellt az Agisoft Photoscan szoftverrel készítettük el, amit a projektben vásároltunk meg. Innen exportáltuk egy felülnézeti fényképtérképet, amire rá vetítettük a vonalas rajzunkat és megvizsgáltuk, hogy egyeznek e.

 

 

Az összehasonlítás során kiderült, hogy ez a technológia alkalmas a geodéziai célú felmérésekhez, mert szinte egyezik a két térkép egymással. A projektről készült összefoglaló videó is.

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: krisztina.dallmann@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.