Kedves Diákok! Szeretettel köszöntjük Önöket iskolánkban. A...
    A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

Fejezetek az élelmiszerkémiában

Fejezetek az élelmiszerkémiában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott Fejezetek az élelmiszerkémiában című pályázatunk (UT-2015-0022) 700 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A  kutatási programot iskolánk 11.C osztályba járó, vegyész ágazaton tanuló diákjai - Farkas Domonkos, Perjás Ábel, Németh Norbert és Gyuradinovics Miklós - valósítják meg Szabó Kornélia tanárnő vezetésével.

A 9 hónapon át tartó projekt fókuszában élelmiszerkémiai kutatások állnak, melynek során alapélelmiszerek (kenyér, tej, tojás) és az ivóvíz főbb paramétereit vizsgálhatják meg. A kutatást külső partnerek is segítik.

  

Sikeresen befejeződött a „Fejezetek az élelmiszer kémiában” című szeptembertől júniusig tartó „Út a tudományhoz” Ösztöndíjprogram. Az élelmiszerkémiai kutatásaink során a diákok az egyes élelmiszerek (kenyér, tej, tojás) és az ivóvíz főbb paramétereit vizsgálhatták meg. A projektbe bevonva a diákokat maguk tapasztalhatták meg a kutatás felépítését, gondolhatták végig a mintavételtől az eredmény kiértékeléséig vezető folyamatot. Gondolkodásukat, rálátásukat formálta ez a szemlélet és elhivatottabbak lettek a természettudományos pálya folytatásához. A tudományos kutatást nemzetközi-és hazai szakirodalomra alapoztuk. A kiválasztott területek sokszínűsége miatt számos új módszerrel, szabvánnyal, műszerrel ismerkedhetnek meg tanulóink.

Külső partnereknél (PTE-TTK Általános és Fizikai Kémia Tanszék, ÁNTSZ, M-Profood ZRT. ) tett látogatás során számos tanácsot, útravalót kaptak a fiatalok. Legfontosabb elért eredményeinket a ppt fileban olvashatják.

 

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.