A diákoknak különleges élmény egy gyárlátogatás. A Pécsi SZC...
A GIS day a térinformatika világnapja. 1987 óta a National Geographic...
      November 6-án és 7-én rendezték a...
A hónap képe (október): a Pollack büszkeségei Készítette: Pázmándi...
“Építsd a jövőd!” – építőipari szakmai találkozó...
A 2018/2019-es tanévben 75 éves lesz a Pollack! Szeretnénk méltó...
Elkészült a Pollack lipdub videó!         Hogy...
1371
1369
1368
1346
1367
1332
1279

Fejezetek az élelmiszerkémiában

Fejezetek az élelmiszerkémiában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott Fejezetek az élelmiszerkémiában című pályázatunk (UT-2015-0022) 700 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A  kutatási programot iskolánk 11.C osztályba járó, vegyész ágazaton tanuló diákjai - Farkas Domonkos, Perjás Ábel, Németh Norbert és Gyuradinovics Miklós - valósítják meg Szabó Kornélia tanárnő vezetésével.

A 9 hónapon át tartó projekt fókuszában élelmiszerkémiai kutatások állnak, melynek során alapélelmiszerek (kenyér, tej, tojás) és az ivóvíz főbb paramétereit vizsgálhatják meg. A kutatást külső partnerek is segítik.

  

Sikeresen befejeződött a „Fejezetek az élelmiszer kémiában” című szeptembertől júniusig tartó „Út a tudományhoz” Ösztöndíjprogram. Az élelmiszerkémiai kutatásaink során a diákok az egyes élelmiszerek (kenyér, tej, tojás) és az ivóvíz főbb paramétereit vizsgálhatták meg. A projektbe bevonva a diákokat maguk tapasztalhatták meg a kutatás felépítését, gondolhatták végig a mintavételtől az eredmény kiértékeléséig vezető folyamatot. Gondolkodásukat, rálátásukat formálta ez a szemlélet és elhivatottabbak lettek a természettudományos pálya folytatásához. A tudományos kutatást nemzetközi-és hazai szakirodalomra alapoztuk. A kiválasztott területek sokszínűsége miatt számos új módszerrel, szabvánnyal, műszerrel ismerkedhetnek meg tanulóink.

Külső partnereknél (PTE-TTK Általános és Fizikai Kémia Tanszék, ÁNTSZ, M-Profood ZRT. ) tett látogatás során számos tanácsot, útravalót kaptak a fiatalok. Legfontosabb elért eredményeinket a ppt fileban olvashatják.

 

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: krisztina.dallmann@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.